Oldenzaal

beginnersgroep!

start 2020

 Biodanza stimuleert de toegang tot onze persoonlijke mogelijkheden betreffende 5 belangrijke levensaspecten. Dit zijn vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie.

 

Vitaliteit  

is het leven met energie tegemoet treden en een goede balans vinden tussen actie en rust. Het is belangrijk om vitaal te zijn opdat je kunt uitreiken naar wat je nodig hebt en verlangt in het leven.

 

Seksualiteit 

begint bij het wakker maken en ontdekken van verlangen en plezier.

Het gaat om je vermogen te genieten, en wel in de breedste zin van het woord. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes vastgehouden wordt of streelt. Intimiteit en sensualiteit worden in Biodanza op een zachte wijze herontdekt.

 

Creativiteit

is het vermogen te creëren. Je creërt een moment, een relatie, een toekomst. Creativiteit gaat over het vormgeven van je leven en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. 

 

Affectiviteit

gaat over onze natuurlijke mogelijkheid tot liefhebben en het geven en ontvangen van genegenheid wanneer we anderen ontmoeten. Affectiviteit gaat over empathie, het vermogen je in de ander te verplaatsen. Het gaat ook over het integreren van al je passies en emoties op een liefdevolle manier, met compassie voor jezelf.  

 

Transcendentie

is het uitstijgen boven jezelf en je verbonden en één voelen met het grotere geheel: de natuur, de kosmos, de bron van al het leven. Er bestaat geen tijd meer en de illusie van afgescheidenheid is verdwenen.

 

 

 

 

© 2016 by biodanzametalice