top of page

Deze foto is gemaakt bij de watervallen van Nohn.

Zoals je ziet betast mijn hand de zachte bedding van het mos. Tegelijkertijd ervaar ik de kracht van het helder stromende water.

 

Het schijnt dat de waterval elk jaar groter wordt door het groeien van het onderliggende mos.

 

Zo is het bij mij ook.

Door het groeien in het omarmen van mijn zachtheid, voel ik meer en meer het leven in mijn kracht!

Deze foto is gemaakt bij de watervallen van Nohn.

Zoals je ziet betast mijn hand de zachte bedding

van het mos. Tegelijkertijd ervaar ik de kracht van het helder stromende water.

 

Het schijnt dat de waterval elk jaar groter wordt door het groeien van het onderliggende mos.

 

Zo is het bij mij ook.

Door het groeien in het omarmen van mijn zachtheid, voel ik meer en meer het leven in mijn kracht!


 
Toen ik een jaar of zeven was zat ik korte tijd op klassiek ballet. In de afgelopen jaren van opleiding dacht ik hier aan terug. Daar al voelde ik het plezier van bewegen en de pracht van de dans. Gevoed door muziek die mij wezenlijk beroerde.
 
In het najaar van 2010 kwam Biodanza op mijn pad. Ik las een artikel en voelde dat het klopte. Dit was waar ik naar op zoek was. In het begin was het onwennig en tegelijkertijd fijn. Vreugde, verdriet, aarzeling en plezier, passie en confrontaties met mezelf passeerden de revue. Ik beleefde bijzondere ervaringen in de dans en raakte werkelijk aanwezig in het hier en nu en in mijn lijf! Me werkelijk vrij voelen en kunnen uitdrukken wie ik ben in contact met mezelf en van daaruit met de ander, werd een geweldige ervaring voor me!
 
Tweeënhalf jaar later koos ik ervoor de opleiding tot Biodanza facilitator te gaan volgen. Het was een natuurlijke stap op het pad dat ik ingeslagen was. Niet langer het hoofd maar het lijf wilde ik voeden. Op de Biodanzaschool Utrecht (toen nog geleid door Merijn Oudheusden) ontdekte ik verrassend dat de theorie samenviel met alles wat me in mijn leven zo boeide. 
 
Biodanza opent mij in wie ik werkelijk ben en verbindt me met wie ik achterliet..
 
Ik vind Biodanza een prachtig systeem om met jezelf in contact te komen en je van daaruit te verbinden met de ander. En dat door middel van dans, muziek en je lijf, wat mij betreft kan het niet mooier.
 
Het feit dat er in Biodanza niet gepraat wordt, betekent voor mij verbinding in haar meest pure vorm. Contact dat dieper gaat dan woorden. Een ervaring waar ik een ieder deelgenoot van zou willen maken.
 
Mijn eigen ontwikkeling is volop gaande en voordurend in beweging. Met al haar emoties, onzekerheden, valkuilen en uitdagingen. En natuurlijk ook de vreugde van het volgen van mijn intuïtieve pad. Graag wil ik Biodanza faciliteren om je te laten ontdekken wat het voor jou kan betekenen. Het lesgeven brengt me naar een volgende stap, die ik met beide armen en liefde omhels!

Op 1 februari 2019 ben ik officieel afgestudeerd.

Je komt pas tot inzicht als je in je hart kijkt.

Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt.

(Carl Gustav Jung)

bottom of page