top of page

Start beginnersgroep!

donderdag 17 maart

te Hengelo

Wekelijkse les

 

We dansen iedere donderdagavond in de sfeervolle kerkzaal van de Remonstrantse kerk te Hengelo.

 

De zaal is open vanaf 19:30 uur, er staat thee klaar en we starten om 19:45 uur en eindigen rond 21:30 uur.

 

Kleding om makkelijk in te bewegen is prettig en het is fijn om meerdere laagjes aan te trekken (een vestje bv.) zodat je wat uit kunt doen. Een flesje water meebrengen is handig.

 

We dansen op blote voeten. In de kerkzaal ligt vloerbedekking.

 

Ik geef onder supervisie les. Dat betekent dat er af en toe een supervisor aanwezig zal zijn van de Biodanzaschool Utrecht. Dit zal ik van tevoren aangeven.

 

Wekelijkse les voor vrouwen

~ start donderdag 6 okt. 2022 in Hengelo ~

Locatie  : Woltersweg 11

                (Remonstrantse kerk) 

                 in de kerkzaal

 

Tijdstip   :19:45 tot ca. 21:15/21:30 uur

                 zaal open 19:30 uur (thee)

 

Een Biodanza avond duurt voor beginners (na een korte samenzit) ongeveer een uur en een kwartier tot anderhalf uur. De ervaring leert dat deze tijd voorbij vliegt. Het eerste deel is om te activeren en onze vitaliteit en vreugde te vergroten. Het tweede gedeelte brengt rust en ontspanning, ons lichaam kan herstellen en we laden op met hernieuwde energie. Op het eind gaan we weer een beetje activeren om alert naar huis te kunnen gaan. We dansen op blote voeten en makkelijke kleding in meerdere laagjes is het prettigst om te dragen.

Biodanza is voor jong en oud. Je hoeft niet lenig te zijn en je danst binnen jouw mogelijkheden waarbij het niet gaat om hoe het eruit ziet, maar om het plezier van jouw beweging. In de groep in Hengelo was de samenstelling divers. De jongste was begin 20 en de oudste 70 en een beetje meer; beiden genoten met volle teugen, ieder op z'n eigen manier, maar bovenal sprankelend! 

We bewegen op verschillende soorten muziek. Variërend van Afrikaanse ritmes, Braziliaanse samba's, ballads om bij weg te dromen, Beatles, rock, pop en klassiek. Je danst op jezelf, met de ander en met elkaar als groep. 

Eerder gaf ik met heel veel hartsvreugde en plezier Biodanza in Hengelo, in de periode 2016 t/m 2019.

24 augustus 2022:

Mijn thema gaat doorlopend over het dichtbij mijzelf blijven; oftewel het aanwezig zijn en blijven in mijn lijf, ook wanneer het spannend wordt. 

Ik heb de introductie- en vervolgtraining Liefdesbang bij Hannah Cuppen gevolgd. Daarin staat de verticale beweging centraal, net als in mijn biodanza lessen.

Daarnaast volg ik binnenkort een training Verbindende Communicatie (ook wel Geweldloze Communicatie genoemd) om mezelf (beter) uit te drukken wanneer het spannend wordt, in woorden. In biodanza gebruiken we itt klank en woorden ons lichaam en beweging om ons uit te drukken. Wel oefenen we een beetje met deze vorm van expressie geven middels woorden, door vanuit je gevoel te leren spreken ipv te spreken over je gevoel. Dit doen we in een korte deelronde voorafgaand aan het dansen. In die zin staat verbinding in alle opzichten centraal.

Vol ontzag ben ik over de diepe spirituele belevingen die ik tijdens het lichaamswerk van Manon Abrahams van www.novacoaching.nl  heb ervaren.

Net als de gewaarwording van meer en meer aanwezig zijn in mijn lichaam. Ik houd koers vanuit een diep weten, verlangen en dankbaarheid. Biodanza geven past op dit pad en brengt mij naast vervulling ook eigen diepe heling. 

Mijn lesgeven kenmerkt zich door zorgvuldigheid, speelsheid en authenticiteit. Ik ben rustig, zacht, diepvoelend, aanstekelijk en helder aanwezig in het moment.

Het biodanza systeem is bedoeld om wekelijks te komen dansen. Door de opbouw in de avonden, de lessen die op maat worden samengeteld en de ontwikkeling van de groep in de tijd, haal je er het meest uit.

800px-ID_10288_-_Hengelo_Ov_RB_Wolterseweg_Rol_071_(12).jpg
IMG_20220823_194028.jpg

Tarieven

Ik hanteer een introductietarief: voor 25 euro kun je 3 avonden achter elkaar komen dansen. Van daaruit kun je een goede beslissing nemen om wel of niet door te gaan. 

 

Daarna heb je de mogelijkheid om 5x te komen dansen binnen 6 weken voor 65 euro. Of 10x te komen dansen binnen 12 weken voor 120 euro.

 

Heb je ervaring met Biodanza en wil je een keer mee komen dansen, dan kan dat in overleg. Je betaalt dan 15 euro. 

Soort tarief:                         Te gebruiken:                                  Bedrag:

Introductie                           3 aaneengesloten weken               25  euro

      5x                                    binnen 6 weken                              65  euro

    10x                                    binnen 12 weken                          120  euro

 

 

bottom of page